fbpx

У вівторок Рада має скасувати е-декларації для громадських активістів. ВІДЕО

Політика 11:16, 02.04, 2018

Існує дуже велика ймовірність того, що у вівторок, 3 квітня, Верховна Рада скасує норму, яка зобов'язує громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю, подавати електронні декларації.

Про це заявив один з лідерів РНС народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

"В понеділок наш профільний комітет з питань запобігання і протидії корупції о 14.00 має зібратись стосовно того, щоб ці поправки були враховані в законопроекті. Я сподіваюсь, що у вівторок все буде проголосовано. Шанси, що цю норму підтримають, великі", – заявив нардеп.

Він підкреслив, що БПП і Народний Фронт свідомо помістили в перелік осіб, що подають е-декларації, громадських активістів, які займаються контролем за діяльністю влади та боротьбою з корупцією. "А також тих людей, які просто долучаються до будь-яких антикорупційних заходів.

Наприклад, можуть прийти та отримати на конференції чи на навчанні ручки чи блокнот, також, виходячи з цього закону, повинні здавати електронні декларації. Це все треба скасувати", – додав Дерев'янко. Він зазначив, що президент Порошенко в цій ситуації в черговий раз обманув не лише українців, але й західних партнерів.

"Ви пам'ятаєте, як він голосно кричав, що все буде скасовано ще до того часу, як декларації потрібно було здавати. І, як завжди, винна Верховна Рада з його найбільшою фракцією БПП, яка не дала необхідну кількість голосів, хоча була велика кількість спроб. Коли йому треба, він завжди знаходить голоси", – обурився політик.

Дерев'янко також відзначив, що ситуація, яка склалась, шкодить міжнародному іміджу України.

"Шкода, що така безвідповідальна позиція влади, і Україна в черговий раз потрапляє в якісь неприємні речі, пов'язані з невиконанням своїх зобов'язань", – зазначив Дерев'янко.

Нагадаємо, Сполучені Штати закликають Україну скасувати законодавство, яке вимагає подання електронних декларацій антикорупційними громадськими активістами. Cкасувати вимоги про подання електронних декларацій антикорупційними активістами та міжнародними членами наглядових рад українських державних компаній закликають Верховну Раду також посли країн "Великої сімки" (G7).

Національне агентство з питань запобігання корупції  (НАЗК) також підтримує скасування необхідності електронного декларування для громадських активістів, які здійснюють антикорупційні розслідування.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: