fbpx

Подробиці вибуху в Лісній Тарновиці: військовий кинув у натовп гранату через ревнощі до співмешканки

Суспільство 11:28, 21.05, 2018

Заступник начальника Нацполіції Івано-Франківщини полковник Ігор Бабюк та військовий прокурор Івано-Франківського гарнізону Олександр Солдатов розповіли подробиці резонансного випадку в Лісній Тарновиці.

Як писав КУРС, 25-річний сержант ЗСУ після сварки з місцевими чоловіками у кафе "Павутина" кинув гранату у натовп людей. Осколкові поранення отримали 9 осіб. 

За словами Бабюка, до поліції зателефонувала жінка і повідомила, що місцеві мешканці б'ють її співмешканця. Одразу на місце виїхала група реагування патрульної поліції. Коли вони приїхали у село, поступило повідомлення, що біля кафе "Павутинка" у селі вибухнула граната. Її підірвав чоловік, якого раніше побили. 

Конфлікт виник на ґрунті ревнощів військового до дружини. Це призвело до бійки: чоловікові завдали тілесних ушкоджень. Після цьго він взяв гранату, повернувся до кафе та кинув її у своїх кривдників. 

Поранення отримали 9 осіб. В одного чоловіка осколкова черепно-мозкова травма, він у реанімаціїї.

"Якщо це була граната Ф1, то там мало бути 9 трупів. Це велике чудо, що Боженька змилувався", – сказав Бабюк. "Цим людям дуже пощастило. Ця граната використовується для оборони, радіус її дії великий. Коли вона розривається, оточуючі отримують серйозні пошкодження", – додав прокурор.

У будинку співмешканки військового виявили три тротилові шашки, газовий пістолет, патрони до нього та 17 патронів до автомата Калашникова. Сама спімешканка теж отримала поранення. Осколок потрапив в око жінці, ймовірно, око врятувати не вдасться. 

Військовослужбовець проходить службу у 10-й гірсько-штурмовій бригаді (Коломийській). Сам він уродженець Донецької області, служив за контрактом. 

Протягом години чоловіка затримали – коли той із сусідом віз жінку в лікарню.

Військового обвинувачують у замаху на умисне вбивство. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: