fbpx

У війську офіційно запровадили службу капеланів

Суспільство 18:34, 04.08, 2014

В Збройних силах, Національній гвардії та прикордонній службі офіційно запровадили капеланську службу. Тепер у кожному батальйоні буде свій священик. Отці будуть служити і отримувати звання нарівні з військовими.

Досі священики працювали у військових підрозділах як цивільні особи, пояснив отець Руслан П’яста, керівник комісії з душпастирства і охорони здоров’я Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Положення про Службу військового духовенства, що його затвердив своїм розпорядженням Кабінет Міністрів, змінило їхній статус і прирівняло до військовослужбовців.

Від початку антитерористичної операції УГКЦ на прохання Міноборони відряджало священиків-добровольців, щоби ті разом із психологами працювали в зоні бойових дій. Отці-капелани об’їжджали війська, провадили богослужіння і приймали сповіді. Такою і залишиться їхня робота у війську за контрактом.

До кінця серпня священнослужителі, запропоновані релігійними організаціями, та ті, що успішно пройшли відбір, працевлаштовуються у відповідні відомства з укладенням трудових договорів. Для отців організують навчання основам військової справи, запровадять їх військово-гуманітарну та військово-психологічну підготовку. 

Міністерству соціальної політики доручено підготувати пропозицію про внесення капеланської служби до Класифікатора професій, повідомила прес-служба Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: