fbpx

У водоймах Івано-Франківщини встановили заборону на вилов раків

Суспільство 16:48, 18.09, 2017

З 18 вересня по 20 жовтня 2017 року у водоймах Івано-Франківської області встановлено заборону на вилов раків у зв'язку з линькою.

Відповідне рішення затверджено Наказом Управління державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області № 76 від 13.09.2017, інформує Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Заборона встановлюється задля збереження популяції річкового рака, оскільки саме в період линьки ріст організму раків припиняється, вони скидають старий панцир та покриваються новим. Разом з цим оновлюються органи травлення та зябра. Небезпечним є те, що вони линяють на відкритому водяному просторі, і лише після закінчення линьки деякий час проводять в норах, в очікуванні затвердіння панцира.

Тому вимлов раків в заборонений період є порушенням законодавства, в результаті якого наступає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Ця стаття передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль просить повідомляти про порушення правил рибальства та цієї заборони на безкоштовну "гарячу" лінію: 0-800-50-52-50.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: