fbpx

У Ворохті проходить третій мистецький пленер для допомоги бійцям АТО

Суспільство 15:40, 07.10, 2014

З кінця вересня до 10 жовтня у Ворохті триває третій мистецький пленер. На пленер зібралися художники з Одеси, Івано-Франківська, Косова, Києва, Львова, Полтави, Хуста, Чернівців, Чернігова, Кам’янця-Подільського. Кошти, які виручать від проданих картини, підуть на допомогу воїнам АТО.

Керівник пленеру – художник Богдан Бринський зазначив, що другий мистецький пленер, який відбувся у липні, зібрав кошти на придбання 50 бронежилетів та іншого оборонного спорядження для бійців в АТО, пишуть Версії.

Художники, які зібралися у Ворохті, не вперше підтримують своїм мистецтвом українських бійців у складні часи боротьби за цілісність та суверенітет України.

Також більшість учасників пленеру – учасники і Євромайданів у своїх містах. За буянням брунатно-золотистих фарб осені уловлювлюємо, звичайно, почуття тривоги, напруженості.

Але гучна велич природи, власна віра у правду дає вилику духовну силу і впевненість у перемогу.

Володимир Сандюк (Івано-Франківськ), Таїсія Зайченко (Київ), Сергій Лаушкін (Київ), Богдан Бринський (Івано-Франківськ), Марина Рибачук (Чернівці), Сергій Дрига (Одеса), Віктор Дейсун (Кам’янець-Подільський), Василь Кадар (Хуст), Віктор Цапко (Полтава), Роман Лучук (Косів), Роман Найдьєн (Чернігів), Ярослав Баландюх (Львів) продовжують працювати на пленері.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: