fbpx

У Вигодському лісгоспі буревій пошкодив гектари лісу. ФОТО

Суспільство 14:37, 01.07, 2017

Буревій з дощем, який розпочався 29 червня та тривав два дні, повикорчовував і поламав ліс в Ільмянському, Свічівському, Бескидському, Слобідському, Вишківському, Мізунському лісництвах.

Працівники лісгоспу розчищають автомагістралі, лісові дороги та працюють над відновленням ліній електропередач, повідомляють у соцмережі.

"Вітер не пошкодував ні молодняк, ні вже стиглі дерева, навіть середньовікові хвойні насадження, яким вже було по 50-60 років, не витримали натиску стихії та потужних поривів вітру, які потрощили багато дерев. Після обстеження усіх ділянок, які постраждали унаслідок негоди, спеціальна комісія прийме рішення про здійснення санітарних рубок", – йдеться у повідомленні.

Наразі фахівці не в змозі оцінити ані масштаби руйнувань, ані розміри збитків, яких завдала негода.

30 червня сильний вітер продовжував валити уже пошкоджені дерева.

"По лісі чутно "постріли", це ламаються смереки, наче "сірнички", – написали на сторінці лісгоспу.

Працівники лісової охорони обіцяють у найкоротші терміни ліквідувати наслідки стихії з метою недопущення поширення шкідників. А на тих ділянках, де лісові насадження знищені повністю, навесні посадять нові лісові культури.

"Застерігаємо грибників, туристів та інших відвідувачів лісу утриматись від поїздок до лісу, існує реальна небезпека вашому життю та здоров’ю", – додають лісники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: