fbpx

У Витвицькій громаді визначилися з пріоритетами розвитку

Суспільство 15:50, 29.08, 2018

У Витвицькій ОТГ під час чергового засідання робочої групи з питань підготовки Стратегії розвитку громади, яка здійснюється за підтримки Програми U-LEAD з Європою, визначилися із місією громади та стратегічними цілями розвитку.

Робоча група з розробки Стратегії розвитку після понад піврічного циклу роботи разом з радником Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Ігорем Мельничуком запропонувала два стратегічні напрямки розвитку Витвицької ОТГ. Серед стратегічних цілей – розвиток туристичного потенціалу та підприємницької активності громади, а також формування сприятливого для життя середовища, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"На підставі проведених опитувань та зібраної спільно з робочою групою інформацією були визначені два пріоритети як стратегічні цілі, а також операційні цілі та завдання для громади на п’ять років",  зазначає Ігор Мельничук.

За його словами, туристична частина стратегії у цій гірській громаді включатиме елементи брендування території громади, створення нових туристичних продуктів, підтримку зеленого та екотуризму. Інша ж частина Стратегії розвитку Витвицької ОТГ складатиметься із завдань, виконання яких покращить якість життя у громаді.

"Для Витвицької громади завданнями з реалізації пріоритету формування сприятливого для життя середовища, насамперед, будуть забезпечення транспортом, зв’язком, Інтернетом населених пунктів громади. Окрім того, серед завдань забезпечення водопостачанням і водовідведенням мешканців, вдосконалення системи управління твердими побутовими відходами та управління енергетичними ресурсами",  наголошує експерт.

Завданнями Стратегії розвитку громади стануть і підвищення якості адміністративних, освітніх, медичних та інших публічних послуг у громаді, а також підвищення рівня поінформованості та самоорганізації населення.

У підсумку чергової зустрічі робочої групи з розробки Стратегії розвитку Витвицької ОТГ було вирішено рекомендувати депутатам сільської ради громади схвалити стратегію на одній з чергових сесій. Стратегію розвитку також буде винесено на громадські слухання, які попередньо запланували на першу п’ятницю жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: