fbpx

У Європарламенті пропонують скасувати плату за роумінг для України

Економіка 13:23, 12.09, 2017

У Європейському парламенті запропонували скасувати плату за роумінг у мобільному зв'язку поміж Європейським Союзом і Україною, Молдовою та Грузією, створити трастовий фонд для інвестицій в Україну і, можливо, запровадити нові санкції стосовно Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ці пропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС "Східне партнерство" містяться у проекті доповіді до рекомендацій Європарламенту іншим європейським інституціям щодо цієї програми.

Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель "Східного партнерства-плюс", що передбачала б, крім згаданого, також запровадження для цих країн односторонніх тарифних преференцій чи створення широкополосних каналів зв’язку з ними високої потужності.

Проект, який мають для початку розглянути на засіданні комітету з закордонних справ Європарламенту в четвер, 14 вересня, також пропонує, щоб Європейська комісія разом із Європейським інвестиційним банком розробила план створення "нового Європейського інвестиційного плану для України та інших країн-учасниць "Східного партнерства", які досягли найбільшого поступу в реформах".

Новий трастовий фонд для України, як мовиться в документі, мав би зосередитися на приватних і державних інвестиціях, зокрема в соціальну й економічну інфраструктуру, а також на тих, що мають на меті посилити здатність України освоювати інвестиції.

Цей проект до його розгляду повним складом Європарламенту в листопаді ще може зазнати змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: