fbpx

У Залучанському дитячому будинку-інтернаті дерматолог не лікував хворого на псоріаз вихованця

Суспільство 19:52, 05.07, 2016

Лікар-дерматолог не виконував свої службові обов'язки щодо лікування вихованця Залучанського дитбудинку, більшість мешканців якого є сиротам з фізичними та розумовими вадами (поліінвалідністю).

Про це повідомили волонтери БО "Українська благодійницька мережа" у соцмережі. 

"Про цю обставину невиконання лікарем-дерматологом своїх службових обов'язків та ненадання медичної допомоги хворому на псоріаз вихованцю йдеться у витязі зі звіту за результатами відвідування місця несвободи – Залучанського дитячого будинку-інтернату, яке було здійснене у квітні цього року моніторинговою групою у складі представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Моніторингова група оцінює це фактичне залишення без належної медичної допомоги як жорстоке, нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження".

Як повідомляв КУРС, волонтери "Української благодійницької мережі" неодноразово звертають увагу громадськості на проблеми неповносправних дітей-сиріт. Нещодавно вони звернули увагу на те, що вихованцям Залучанського дитячого будинку-інтернату не лікують зуби

Читати також: Прикарпатські чиновники ігнорують проблему недофінансування потреб у підгузках для сиріт з неповносправністю

У зв'язку із цим волонтери наполягатимуть на звільненні директора закладу Миколи Сухолиткого.

Читати також: Залучанський інтернат: місія здійсненна?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: