fbpx

У Живачеві громада вийшла на толоку, щоб врятувати сільський ставок та облаштувати сквер

Суспільство 09:15, 11.07, 2018

У селі Живачів Тлумацького району вчора, 10 липня, провели загальносільську толоку біля ставка.

Територія, яку прибирали селяни, поросла хащами, а ставок був брудний та замулений. Спільними зусиллями повитягали сміття з водойми, а на території навколо покосили траву, позрізали сухі гілки дерев.

За словами депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Станіславського, на руслоочисні роботи у Живачеві цього року з екологічного фонду виділили 300 тисяч гривень. Вони підуть на очищення водойми від мулу. А до прибирання вирішили залучити та зацікавити саму громаду, аби на волонтерських засадах мешканці села зробили свій внесок та потім цінували навколишнє середовище. Ініціювали акцію активісти "Самопомочі".

1

Приклад громаді подав і голова села Павло Шевчук, який у час відпустки прийшов, щоб власноруч позрізати гілки дерев. Хотів би, аби у цьому місці облаштували відпочинкову зону.

2

Чоловік каже, що в селі зареєстровано 1112 осіб. Найбільш гостра проблема, як і в інших селах, – люди їдуть на заробітки за кордон, частина – їздить щодня на роботу у Франківськ за понад 40 км, а в селі залишається лиш мала частка жителів – роботи нема.

Зараз у селі планують залучити інвестора та встановити сонячні панелі на 80 га. Для цього навіть внесли зміни до генплану села, щоб долучити до меж населеного пункту незадіяні площі. А наразі розробляється документація для того, щоб на цій ділянці можна було встановити сонячні панелі.

Після толоки у селі організували забави для дітей та влаштували показ фільму "Кіборги" для усіх охочих.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: