fbpx

Учасник шоу “Зважені та щасливі” з Коломиї, який схуд наполовину, допомагає скидати вагу іншим

Стиль життя 18:15, 28.01, 2018

У 2012-му життя тоді 36-річного коломиянина Романа Яремка геть змінилося. 150-кілограмовий чоловік з проблемами здоров’я взяв себе в руки та схуд наполовину. Нині допомагає іншим — відкрив три зали, організував табори для схуднення.

У 2012 році чоловік взяв участь у телешоу "Тата на хата". А на тому проекті до нього прийшло прозріння. Тоді ж Роману Яремку розказали про проект "Зважені та щасливі", і він без зайвих вагань подав заявку, пише Світлана Лелик у газеті "Репортер".

У проекті колоритний коломиянин пробув, як каже, від дзвінка до дзвінка — 120 днів. Зайняв друге місце. Зі 152 кг схуд наполовину. Сміється, важив стільки ще у шостому класі. Нині чоловік притримується 90 кг, бо комфортна для нього вага. Якщо менше — починаються проблеми з тиском.

Уже п’ять років він тримає форму. Секрет простий — правильне харчування, добрий сон і фізичні навантаження.

1

Щодня прокидається не пізніше 5.20. Лягає о 22.00. Каже, шість з половиною годин сну вистачає, аби організм відновився й відпочив. Далі, ще не чистячи зуби, п’є дві склянки води, а потім гігієнічні процедури й на тренування. Сміється, що це вже як "Отче наш".

Після повернення з проекту Роман продовжував займатися, а ще працював з дружиною. Вона з 90 кг скинула 30.

Далі був 150-кілограмовий кум. Показує фото просто таки величезного чоловіка. Роман говорить, що той прийшов до нього, мовляв, поможи, бо вмру. У чоловіка були серйозні проблеми зі здоров’ям. Швидка приїздила чи не через день.

Роман гортає альбом і показує підтягнутого чоловіка з кубиками на пресі. Такий нині у нього кум.

"І це через рік. Забув, що таке таблетки, — хвалить кума Яремко. — Грає з сином футбол, на всі змагання їздить. Дружина схудла. Зараз спортивна й активна сім’я".

За близькими потягнулися й інші. Тоді в Романа визріла ідея відкрити зал. Нині має один у Коломиї та два в Косові. Охочих так багато, що зали працюють вдосвіта. Потім організував табори перевтілення. Вже провів два у Косові. Збирав людей із зайвою вагою і 21 день працював з ними.

Яремко багато вивчає, читає та пробує на собі. Потім складає вправи для людей, без шкоди для їхнього здоров’я, бо ж сам за фахом медик.

Зараз у чоловіка у планах проект "Трансформація — здоровим бути модно", його він хоче запустити в Івано-Франківську.

На нинішні Різдвяні свята Роман, зізнається, ні в чому собі не відмовляв. Їв усе, аби спеціально набрати зайвого. Тепер збирає ще один табір, каже, буде худнути "разом з пацієнтами". Мовляв, він зможе — вони зможуть.

"Зараз знову набирається група. Є 30-річний чоловік із Городенки під 200 кг, — розповідає Роман Яремко. — Ще одна жінка з Франківська — 180. 19-річна дівчинка — 160 кіло. Попробуйте з ними щось не зробити, не допомогти. У будь-якому разі треба працювати, бо ж молоді люди, попереду — все життя".

Тренування у Романа проходять у колоритній атмосфері. Каже, все має відбуватися весело, бо людині й так важко. От, навіть назви його вправ: "П’яний вуйко", "Галинка-Василинка", "Путін ⃰уйло", "Пісяючий песик". Остання, то людина інтенсивно підіймає ногу, а потім затримує її на хвилину.

2

Говорить, що велику людину треба просити, мотивувати, бо вона лінива і швидко хоче здатися. Сам був таким.

"До кожного є індивідуальний підхід, — стверджує Роман. — У мене на першому місці людина, а не качалки, аби заробити гроші. Єдина, до кого я був суворий, — до Наталі з Косова. 30 років — 170 кг. "Ти себе досі не жаліла, і я не буду". Взявся за неї жорстко, думаю, най краще піде, ніж матиму проблеми. Чим суворіше — тим більше приходила. Не пропустила жодного заняття. Через рік на вагах — 70 кг! Вийшла заміж, дитину народила".

За словами Романа, якби він "розслабив булки", знову би повернувся на проект. Каже, на жаль, учасники, з якими він там був, пішли туди повторно. У нього ж є мотивація — він приклад для інших, для родини, учнів. До речі, його запрошували знову на проект, але вже як тренера — відмовився.

"Я не супер фітнес-тренер, нічого не загортаю в папірці — жива людина, як усі. Теж маю друзів, з якими треба зустрітися, випити, — говорить Роман Яремко. — У мене є один день на тиждень, який називаю чікміл. Якщо відпахав шість днів, один день — маєш право розслабитися: склянка сухого вина, чи хто любить — печиво. Побав себе, але перед тим попрацюй добре. Полюби себе раз на тиждень, але не жалій себе потім". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: