fbpx

Учасники акції 17 жовтня вимагатимуть від Президента виконати свої обіцянки або йти геть, – Дерев’янко

Політика 16:07, 13.10, 2017

Українці та представники політичних сил, які вийдуть на мирну акцію 17 жовтня під стіни Верховної Ради, вимагатимуть від Президента Петра Порошенка виконання трьох головних обіцянок: створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності і нового виборчого законодавства.

Про це заявив народний депутат, член Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко в ефірі програми "Прямим текстом" на телеканалі ZIK.

"Наша позиція стосовно 17 жовтня дуже чітка і зрозуміла: ми апелюємо в першу чергу до Президента України, який мав би виконати свої обіцянки, і фракція якого, яка є частиною більшості в Верховній Раді, мала б також виконувати ті обіцянки, які вони всі давали, коли йшли на вибори",  підкреслив депутат.

Він додав, що якщо Президент дійсно хоче розпочати боротьбу з корупцією, то найкращий спосіб це зробити  це подати законопроект про Антикорупційний суд, як це вимагає Конституція.

"Подати саме той текст, який сьогодні є найкращий і щодо якого ми маємо сьогодні позитивний висновок Венеціанської комісії, і дати сигнал своїй фракції проголосувати за цей законопроект",  підкреслив Дерев'янко.

Другим кроком, за його словами, повинно бути ухвалення нового виборчого законодавства.

"Якщо Президент дійсно хоче продемонструвати кроки стосовно того, щоб ламати олігархічну систему, то потрібно ухвалити закон про вибори, про нові правила формування влади в Україні, виборів народних депутатів не за гроші, не через мажоритарку, а через відкриті партійні списки з забороною політичної медійної і бордової реклами під час виборів для того, щоб знищити корупцію всередині партій і здешевити вибори мінімум в 10 разів", – заявив парламентар.

Третьою вимогою є скасування депутатської недоторканності.

"Якщо Президент України дійсно хоче припинити той безлад і безвідповідальність під куполом Верховної Ради, то він, як гарант Конституції і особа, за підписом якої вносяться зміни до Конституції, мав би це зробити вже три роки назад  внести зміни щодо скасування недоторканності. Але він цього не зробив",  констатував Дерев'янко.

Він нагадав, що народні депутати вже зібрали понад  150 підписів та ініціювали зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

"Ці три вимоги дуже прості і чіткі. Якщо ми дійсно хочемо змінювати країну, давайте інституційно, конкретними речами, які реально змінюють країну, робити це. Після Майдану обличчя змінились, але ніхто не захотів це зробити. Ми кажемо дуже просто: або робіть це, або йдіть геть! Дуже чітко і зрозуміло",  підкреслив Юрій Дерев'янко.

"Я звертаюсь до кожного громадянина України  ми це хочемо робити виключно мирно, жодних Майданів, ніяких силових сценаріїв. Ми повинні прийти і сказати: робіть це, і, будь ласка, негайно. Ми бачили, що робити швидко вони можуть: і закон "про кума Луценка", і закон про Донбас. Рівно за одну добу все було зроблено",  підкреслив представник РНС.

Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ планує брати участь у Всеукраїнській акції 17 жовтня з вимогами створення Антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності та зміни виборчої системи.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: