fbpx

Учасники Держпрограми з будівництва та придбання житла зможуть відшкодувати свої вклади

Економіка 10:20, 20.06, 2014

Група народних депутатів подасть до Верховної Ради законопроект, яким планується внести зміни до статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Цей документ покликаний захистити майнові права і право на житло громадян – учасників "Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла".

Проект Закону розроблений за участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Ці законодавчі зміни дозволять забезпечити відшкодування вкладів учасників Програми в проблемних банках за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі, без застосування установлених у такому разі обмежень.

Останнім часом учасники Програми зіткнулися з проблемою, яка потребує невідкладного вирішення. У зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних виникла загроза неповернення власних коштів громадян та коштів державної підтримки, накопичених на поточних банківських рахунках.

Проект Закону «Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" щодо забезпечення виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла» вже включено до порядку денного поточної сесії Верховної Ради України. Цими днями документ розглянув парламентський Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

Зазначимо, в Україні реалізується ряд державних програм, що допомагають громадянам побудувати або придбати власне житло. Держава підтримує сім’ї, що потребують поліпшення житлових умов, шляхом сплати частини вартості квартири, надання пільгового іпотечного кредиту, компенсації процентів, сплачуваних банкам за кредитами, отриманими на будівництво чи придбання житла.

Однією з таких програм є Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на  2010-2017 роки, в рамках якої вже отримали власні домівки майже 3,5 тис. сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: