fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Учасники "Ініціативи проти забудови міського озера" у Івано-Франківську продемонстрували, як міг би виглядати "острів кохання" у парку

Учасники "Ініціативи проти забудови міського озера" у Івано-Франківську продемонстрували, як міг би виглядати "острів кохання" у парку

Суспільство 11:35, 17.03, 2015

Зелені місця для щасливих людей – приклади, як може виглядати територія довкола міського озера з досвіду міст Європи, щодня викладають для франківців у групі "Ініціатива проти забудови міського озера" у Фейсбук.

"Місця щасливих людей" vol.2 – Square du Vert-Galant, Paris, France, подають в групі у Фейсбук.

"Малесенький сквер в Парижі, що приютився на острові Cite, під мостом Pont Neuf. На фотографіях і на мапі можна побачити, що скверик насправді є дуже маленьким (від сили 0,25 га), але при цьому можна відчути, наскільки корисно використаний простір", – розповідає про один з найменших скверів у столиці Франції автор ідеї, учасник ініціативи "Гарячий спортивний Франківськ" Олег Гатало.

Кілька сотень років тому на цьому острові, зауважує він, страчували людей.

"Не найкраща історія, але, як ми бачимо, у французів навіть місця для страт виглядають гарно", – епатує Олег Гатало.

І пропонує провести паралелі між Vert-Galant і "островом кохання" в Івано-Франківському міському парку.

"Або з тим, що планують зробити на спірній ділянці біля озера. І тоді ви відчуєте різницю між тим, що робиться для людей, і тим, що робиться на відкуп від людей",  пише активіст.

Перший приклад з ілюстраціями, як у містах Європи планують громадський простір, стосувався скверу Малий Саблон в центрі Брюсселю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: