fbpx

Учасники урбан-фесту "Сеанс міського сканування" знайшли у Франківську "зразкове подвір'я"

Культура 15:57, 13.08, 2017

Другий день в Івано-Франківську проходить міжнародний масштабний урбан-фестиваль "Сеанс міського сканування".

Один із воркшопів урбан-фесту присвячений збереженню архітектурної спадщини міста і проходить під орудою ініціативи "Франківськ Який Треба Берегти". Другий день учасники майстер-класу "Ре:візія" досліджують, як вони самі висловлюються, закутки Івано-Франківська. 

"Ще вчора ми з Yaroslav Kindrat переживали, що телефони не відповідають, брами зачинені, а спека спокушає піти на пляж, а не в майстерню фестивалю Сеанс Міського Сканування / City Scanning Session, а сьогодні на перше заняття з'явилися всі 12 зареєстрованих учасників, фіртки виявилися відчиненими, а на подвір'ях нас радісно зустрічали місцеві аксакали.

Завтра у наших планах прогулянка-сканування з Mariya Kozakevych i Франківськ, який треба берегти, година фантазії з Etc. Foundation / Fundacja Etc. І Biennale Nieużytków та ще кілька сюрпризів. Ми ще можемо прийняти в групу три особи", – описали перший день воркшопу його організатори. 

Сьогодні учасники "Ре:візії" під час обстеження Франківська потрапили до відомого художника і журналіста Ігоря Роп'яника. 

"Як це класно, коли поряд живуть молоді люди, не байдужі до свого міста, ініціативні, наполегливі, творчі! Про ініціативу "Франківськ Який Треба Берегти" у нас знають вже всі. І про натхненницю цього руху Марію Козакевич теж. Вона – невтомна!

Сьогодні, недільного ранку, Марічка завітала до мого дому з групою франківських діточок, а також з членами Etc. Foundation / Fundacja Etc. І Biennale Nieużytków. Властиво, свій захід вони назвали прогулянкою-скануванням, під час якої показували міську архітектуру, розказували про цікавинки, про вплив мешканців на середовище, в якому вони живуть. Водночас демонстрували занедбані місця, зруйновані архітектурні елементи, недоглянуті двори.

До мене ж завітали як до власника "зразкового подвір’я" і до художника, який малює місто. Спілкування було напрочуд приємним", – відгукнувся про участь в урбан-фесті франківець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: