fbpx

Учні школи №5 ознайомились з роботою пожежників у Франківську

Суспільство 10:45, 25.11, 2016

На виставку пожежно-рятувальної служби управління Державної служби із надзвичайних ситуацій в області завітали учні Івано-Франківської спеціалізованої школи №5. Вони ознайомилися з діяльністю пожежно-рятувальної служби Прикарпаття.

У залі історії перед школярами постав один із основних експонатів – картина художника М. Варенні, на якій зображено охоплене полум’ям місто Станіслав, а саме пожежа, яка сталася в 1868 році, внаслідок якої тоді вигоріла третина міста.

Після цієї пожежі у Станіславі почали створювати перший професійний підрозділ пожежників.

З фотокарток на стіні юні відвідувачі виставки відслідковували усі етапи становлення та розвитку пожежної охорони на Івано-Франківщині.

Захоплюючі діорами, спеціальне обладнання та спорядження рятувальників побачили школярі у ряді інших залів виставки-музею. Юні іванофранківці не приховували своєї цікавості та приємних вражень від побаченого.

Вони почерпнули для себе багато корисної інформації. І не лише тому, що зазирнули на мить у минуле, але й тому, що зрозуміли, наскільки важливо дотримуватись правил безпечної поведінки в повсякденному житті, щоб не сталося біди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: