fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Учнів франківського училища навчили надавати першу медичну допомогу постраждалим у ДТП. ФОТО

Учнів франківського училища навчили надавати першу медичну допомогу постраждалим у ДТП. ФОТО

18:34, 17.11, 2016

Першокурсникам вищого художнього професійного училища №3 м. Івано-Франківськ поліцейські розповіли про аварійну ситуацію на Прикарпатті та основні причини дорожньо-транспортного травматизму, а медики провели практикум з навчання домедичної допомоги постраждалим унаслідок ДТП під гаслом: "Знаю, вмію, врятую".

Старший інспектор управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області Зорина Кречко передусім зосередила увагу хлопців на дівчат на характерних для молоді порушеннях Правил дорожнього руху, які найчастіше призводять до аварійних ситуацій, та спонукала до дисциплінованості і підвищеної уваги на дорозі під час зимового періоду, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Медичний працівник відомчої поліклініки Леся Марковецька, в свою чергу, наголосила, що основне завдання надання першої допомоги при будь-якому нещасному випадку, зокрема ДТП, – зберегти життя постраждалого до прибуття медиків чи рятувальних служб, використовувати будь-який шанс для його порятунку.

Учням на спеціальному манекені показали, як діяти у складній ситуації до приїзду "швидкої", навчили, як правильно зупиняти кровотечі, робити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень. Охочі мали змогу й самим повправлятися у проведенні реанімаційних заходів під контролем медика-інструктора.

Першокурсники та їх наставники-вчителі зазначили, що такі заняття є не лише цікавими, а й корисними для молоді. Гості закладу ж побажали їм ніколи не потрапляти у неприємні ситуації, а за необхідності користатися отриманими на занятті знаннями та навичками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: