fbpx

УГКЦ планує побудувати у Франківську сучасну клініку

Здоров'я 08:33, 31.01, 2017

У 2014 році в Івано-Франківську був відкритий перший в Україні церковний медичний заклад Лікувально-діагностичний центр св. Луки.

Протягом цього короткого часу свого існування центр св. Луки вже зарекомендував себе як місце, де кожна людина, незалежно від соціального статусу, релігійного визнання тощо може відчути щиру приязнь і разом з тим отримати високопрофесійну та кваліфіковану медичну допомогу.

За час своє праці центр св. Луки надав понад 4500 безкоштовних та пільгових медичних послуг для соціально незахищених верств населення, дітей-сиріт, біженців, переселенців та військовослужбовців АТО, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Позитивний розвиток та зростання кількості пацієнтів спонукали нашу Архієпархію задуматись над тим, щоб розбудувати Лікувально-діагностичний центр до повноцінної клініки. Цій ідеї сприяє той факт, що збільшується кількість людей, котрі прагнуть отримати ефективну медичну допомогу, але, в силу своїх життєвих обставин, не можуть собі дозволити зробити це в інших дорогих закладах. Подібно як це відбувається зараз у Лікувально-діагностичному центрі, так і в майбутній клініці св. Луки така можливість буде надана найбільш потребуючим.

Ще одним приводом для розвитку клініки є те, що на сьогоднішній день близько 60% людей, які звернулись за допомогою, страждають від хвороб, лікування яких потрібно проводити необхідним обладнанням, а також у відповідних умовах, які у нашому сьогоднішньому Діагностичному центрі не передбачені, оскільки цей центр був лише першим кроком Івано-Франківської Архієпархії у галузі медицини.

Так, завдяки новітнім технологіям та високоякісному обладнанню у майбутній клініці буде можливість якісніше допомогти потребуючим. Тому новий медичний заклад передбачає не лише побудову необхідного приміщення, але й наново переосмислений підхід до медицини, яка, як того вчить Церква, повинна завжди стояти на сторожі збереження життя.

Майбутня клініка є пілотним проектом у галузі медицини на Прикарпатті. Головним завданням закладу стане високоякісне надання медичних послуг усім верствам населення, маючи за основу заклик Христа до звершення діл милосердя.

Цього року Синод єпископів УГКЦ у конкретний спосіб підійшов до питання соціального служіння людям, закликаючи зосередити особливу увагу на дияконії як "зустрічі з живим Христом". У відповідь на цей заклик Івано-Франківська Архієпархія уже розпочала свою активну діяльність у цій сфері, допомагаючи хворим та потребуючим, надаючи необхідні медичні послуги. Наступним важливим етапом у житті Івано-Франківської Архієпархії на Прикарпатті стане відкриття сучасної клініки, яка, допомагаючи хворим і потребуючим, слідуватиме заклику Христовому до звершення діл милосердя, служачи цим самим ближньому. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: