fbpx

Угода про асоціацію вступить в силу у повному обсязі з 1 листопада, – Порошенко

Політика 06:58, 29.09, 2014

Після ратифікації Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом у повному обсязі вступає в силу з 1 листопада цього року. Президент України наголосив, що жодні зміни в Угоду вноситися не будуть.

Про це в інтерв'ю "1+1" сказав Президент України Петро Порошенко, передає ТСН.

"Жодних виключень, жодних відтермінувань – нічого цього не буде",  сказав президент.

Порошенко пояснив, що внаслідок переговорів у Брюсселі Україна отримала право захистити свій ринок. "Наші партнери сказали: "Якщо вам потрібно захистити свій ринок, якщо вам потрібно зберегти виробничий потенціал, ми вам це дозволяємо. Ми відкриваємо свої ринки для вас і ми дозволяємо вам знизити мито пізніше", – каже Порошенко.

Український президент наголосив на тому, що у Європі розуміють, що Україні зараз складно, і продовження торгових преференцій – одна з форм підтримки нашої країни.

Порошенко додав, що, окрім того, Європа виділила 1 мільярд євро фінансової допомоги, 250 мільйонів євро грантової допомоги, 180 млн євро технічної допомоги, а ще збирається виділити кошти на розбудову Донбасу. Президент вважає, що брюссельські домовленості стали блискучою перемогою української дипломатії в тісній координації з європейською.

"Ми отримали доступ наших товарів на європейські ринки і нам не перекрили доступ товарів на російські ринки, і ми зберегли наші ринки. Про це можна було тільки мріяти, і тут немає жодного пункту, який би стверджував, що ми здали позиції", – наголосив Порошенко. Президент України також запевнив, що жодна літера в Угоді про асоціацію змінюватися не буде.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: