fbpx

Україна, Америка, Польща об'єдналися заради екранізації роману Марії Матіос

Культура 15:15, 11.03, 2015

Майже півтора року триває підготовчий період кінопроекту "Солодка Даруся". Роман Матіос – фреска про долю маленької людини на тлі великих історичних катаклізмів середини ХХ століття.

Німа дівчинка (згодом жінка) Даруся – символ понівеченої країни, яка, незважаючи на трагічні випробування, зберігає гідність та високу моральну чистоту. 

Роман Матіос має три сценічні версії у різних театрах. Найпопулярніша – в Івано-Франківському театрі імені Івана Франка (режисер Ростислав Держипільський). Цю виставу бачили не тільки в Україні, а й за океаном – у Америці, Канаді, пише Cultprostir.

Тепер настав час, аби "Даруся" "заговорила" − вже на великому кіноекрані. Режисером-постановником проекту виступить молодий львів’янин Олександр Денисенко (який не має стосунку до відомого українського кінематографічного сімейства Денисенків). Режисер − учень Анжея Вайди. Мешкає як у Львові, так і у Варшаві. Реалізовує арт-проекти у Америці, Великобританії, Бельгії, Україні. У кіношколі та на  кіностудії Вайди Олександр постійно працює під опікою видатного польського майстра. Саме у Польщі Денисенко і здобув освіту як режисер художніх фільмів.

До роботи над кінопроектом залучено всесвітньо відомого голлівудського кінооператора Славоміра Іздзяка (він працював над фільмом "Гарі Поттер"). У "Солодкої Дарусі" буде також серйозна офіційна державна підтримка – з боку президента України Петра Порошенка, Фонду братів Кличко, міністра культури України.

Роман "Солодка Даруся" витримав сім видань загальним накладом понад 200 тис. примірників. Тому до майбутнього фільму буде прикута надзвичайна увага. Про кастинг, а також місця майбутніх зйомок стане відомо 16 березня, коли відбудеться офіційна презентація кінопроекту "Солодка Даруся" у кінотеатрі "Київ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: