fbpx

Україна готує позов до Росії на 100 мільярдів доларів США

Політика 10:06, 19.05, 2014

Українська влада через міжнародний арбітраж хоче змусити Росію заплатити за анексію Криму.

Україна звернулася до міжнародного арбітражу, щоби змусити Росію припинити самовільно підвищувати ціну на газ і компенсувати збитки від агресії.

Про це в ефірі програми "ТСН. Тиждень" на телеканалі "1+1" заявив в. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, пише gazeta.ua.

Турчинов наголосив, що "Росія звикла займатися шантажем".

"Газовий шантаж – улюблений формат тиску не тільки на Україну, а й на інші країни", – уточнив він.

За словами Турчинова, настав час поставити крапку в такому неподобстві.

"Україна звернулася до міжнародного арбітражу, щоби припинити той формат, коли Росія в односторонньому порядку постійно переглядає ціни в напрямку збільшення", – зазначив в. о. президента.

Крім того, Турчинов заявив, що агресія Росії, зокрема окупація Криму, завдала українській економіці збитків на понад $100 млрд.

"Міністерство юстиції України готує серйозний позов – понад 1 трлн гри.вень, або понад $100 млрд. до Росії", – додав нардеп.

Він наголосив, що Кабмін України наразі шукає шляхи, щоб уникнути загрози енергетичної кризи у разі зменшення постачання російського газу. Зокрема, розробляють альтернативні джерела, готують контракти на Заході з метою налагодження реверсного використання ГТС.

На переконання в. о. голови держави, Україна не залишиться сам на сам із Росією.

"Коли  наші стратегічні партнери діятимуть синхронно разом з нами, ми примусимо Російську Федерацію рахуватися з позицією цивілізованих країн світу", – підсумував Турчинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: