fbpx

Україна і НАТО до травня розроблять Держпрограму реформування ЗСУ

Суспільство 16:09, 07.02, 2016

Україна та НАТО домовилися до травня разом розробити Державну програму реформування Збройних сил України на період до 2020 року, яку на саміті Альянсу у Варшаві представить Президент Петро Порошенко.

Про це повідомив виконуючий обов’язки глави Місії України при НАТО Єгор Божок, передає УНІАН.

Він нагадав, що, згідно з програмою президента "Україна 2020", українська армія має до 2020 року бути реформована за стандартами НАТО.

"Зараз для досягнення цієї мети ми спільно з альянсом розробляємо комплексну середньострокову Державну програму реформування ЗСУ на період до 2020 року. Розгорнутий план цього документу, написаний разом з радниками НАТО, які працюють в Україні, був представлений 21 січня начальником Генерального штабу тут, у штаб-квартирі НАТО, й отримав схвальні оцінки", – зазначив Божок.

За його словами, наступним кроком буде розробка так званого стратегічного оборонного бюлетеню, яка вже завершується, цей документ має представити у штаб-квартирі НАТО на початку березня міністр оборони України Степан Полторак.

"На основі цього стратегічного оборонного бюлетеня до травня цього року – а це наші домовленості з НАТО – має бути розроблена Державна програма реформування ЗСУ до 2020 року",  наголосив Божок.

В. о. глави місії також повідомив, що остаточно проект програми буде погоджено у травні на засіданні Військового комітету Україна-НАТО.

"Ми також сподіваємося, що під час заходів НАТО у Варшаві в липні цього року відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Крім політичної важливості, ми закладаємо в цей саміт серйозний практичний зміст",  зауважив він.

"Тобто ми готуємося до того, що президент України на цьому саміті представить комплексну Державну програму реформування ЗСУ до 2020 року, розроблену, підкреслюю, у тісній взаємодії з НАТО, а за результатами Комісії Україна-НАТО альянс, як ми на це очікуємо, схвалить комплексний пакет допомоги Україні для розвитку її оборонних спроможностей",  зазначив Божок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: