fbpx

Україна і НАТО готують дорожню карту взаємосумісності збройних сил

Суспільство 18:11, 08.10, 2014

Україна і НАТО розробляють дорожню карту щодо взаємосумісності українських збройних сил зі збройними силами Альянсу.

Про це в Брюсселі після завершення зустрічі з новим генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом журналістам повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Уніан.

"Особливі сподівання ми покладаємо на досягнення взаємосумісності. Це серйозна програма. Зараз для нас відкривається програма спеціальних можливостей, яка відкрита тільки для п'яти особливих союзників НАТО. Ми почали підготовку дорожньої карти і сподіваємося на досягнення успіхів у короткостроковій перспективі", – сказав український дипломат.

Разом з тим, за словами Павла Клімкіна, НАТО не планує надавати військову підтримку.

"Ми говоримо про військово-технічну підтримку з боку як НАТО, так і окремих його членів. Ми ефективно використовуємо двостороннє співробітництво, іншим інструментом є трастові фонди", – деталізував міністр. 

Довідка: Для забезпечення взаємосумісності українських збройних сил з відповідними підрозділами НАТО проводяться міжнародні військові навчання під егідою Альянсу. Згідно зі стандартами НАТО для забезпечення взаємосумісності військових підрозділів потрібні: спільна термінологія і доктрина, засоби автоматизованої системи управління для зв’язку, передавання інформації та здійснення керівництва. Крім цього, для підвищення рівня взаємосумісності використовується спільна тактика і тилове та матеріально-технічне забезпечення.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: