fbpx

Україна і Росія стоять на порозі відкритої війни, – Financial Times

Суспільство 10:18, 14.08, 2016

Президент Росії Володимир Путін розпочав свої брехливі провокації у Криму в той час, коли склалася дуже сприятлива для Росії геополітична ситуація.

Про це йдеться у редакційній статті Financial Times.

"Україна і Росія знову стоять на порозі відкритої війни", – стверджує редакція після звинувачень Путіна на адресу України в тому, що нібито українські війська готували "теракти" в Криму.

"Хоча перестрілка на кордоні і правда була, її обставини туманні. Недобре віщує те, що Росія, мабуть, перебільшує масштаби цього інциденту, щоб зробити з нього привід для поновлення воєнних загроз", – наголошують автори статті.

У матеріалі йдеться про те, що наразі Путін не хоче йти на ризик, пов'язаний зі свіжим конфліктом, адже геополітична ситуація останнім часом сприятлива для Росії: Туреччина примирилася з Москвою, в США кандидатом в президенти стала людина, що пропонує віддати Москві Крим, а ЄС стрясають наслідки Brexit.

Однак з огляду на парламентські вибори, намічені на наступний місяць, Путін може вирішити, що невелика військова вистава необхідна, щоб відвернути увагу населення від стагнації економіки і знову представити себе незамінним рятівником країни,
– йдеться у статті.

На думку редакції, Путін відмовився від переговорів у "нормандському форматі", щоб добитися поступок – ослаблення санкцій або більше офіційної участі США в українських переговорах.

Автори називають українську ситуацію "найбільшою загрозою миру в Європі з 1945 року".

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що українські диверсанти готували теракт у Криму. В СБУ відкидають такі звинувачення.

11 серпня Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність усі підрозділи в районах адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: