fbpx

Україна може отримати 851 млн євро на залізницю, – ЗМІ

Суспільство 18:15, 31.01, 2019

Єврокомісія може профінансувати 9 українських проектів, які передбачають модернізацію залізниці.

Західні ЗМІ опублікували інвестиційний план дій у країнах "Східного партнерства". Згідно з ним, Україна може отримати на інвестпроекти, що передбачають поліпшення залізничної інфраструктури, 851 мільйон євро. Про це в четвер, 31 січня, пише ЦТС з посиланням на railwaygazette.
 
Відзначається, що Європейська комісія спільно зі Світовим банком розробила інвестиційний план дій для розвитку інфраструктури в країнах "Східного партнерства"  в Україні, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії та Молдові.
 
У січні цього року ЄК визначилася з обсягом інвестицій, необхідних для реалізації проектів. Вони обійдуться приблизно в 13 млрд євро і передбачають будівництво загалом 4,8 тисячі кілометрів автомобільних і залізничних магістралей, 6 портів і 11 логістичних центрів, а також аеропортів і пунктів перетину кордону.
 
Із загальної суми інвестицій Єврокомісія має намір виділити на проекти, пов'язані із залізницею, 2 млрд євро.
 
Україна може претендувати на отримання 851 млн євро. В Єврокомісії згодні надати фінансування для дев'яти українських проектів, які передбачають модернізацію залізниці, її електрифікацію і збільшення пропускної спроможності, включаючи маршрути до західного кордону і маршрути, що зв'язують північ і південь країни. Загальна протяжність українських залізничних шляхів, які потребують поліпшення в рамках TEN-T, становить 530 кілометрів.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: