fbpx

Україна не визнає вибори в Південній Осетії

Політика 14:27, 09.06, 2014

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Київ не визнає легітимність так званих «парламентських виборів», проведених у самопроголошеній Південній Осетії 8 червня.

"МЗС України підтверджує незмінність позиції України щодо територіальної цілісності Грузії в рамках визнаних міжнародною спільнотою кордонів та невизнання незалежності Абхазії і Південної Осетії", – передає Радіо свобода з посиланням на МЗС України.
 
У МЗС також наголосили, що Україна виступає за врегулювання конфлікту на території Грузії на основі принципів і норм міжнародного права.
 
Повага до суверенітету і територіальної цілісності Грузії в рамках міжнародно визнаних кордонів є визначальним чинником у цьому процесі, додали в українському зовнішньополітичному відомстві.
 
На «виборах» у сепаратистському регіоні Грузії – Південній Осетії перемагає партія «Єдина Осетія». Ця політична сила наполягає на проведенні референдуму про приєднання до Росії.
 
За «Єдину Осетію», як повідомляють організатори «виборів», віддали голоси 44% виборців.
 
Грузія, яка не визнає ухваленої 1992 року декларації про незалежність Південної Осетії, назвала це «голосування» нелегітимним.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: