fbpx

Україна оцінює загибель військових у зоні АТО на Донбасі удвічі дешевше від смерті якогось нардепа

Суспільство 06:30, 30.06, 2014

Сім’ї військових, які загинули в зоні Антитерористичної операції на Донбасі, можуть претендувати на компенсації з держбюджету у розмірі 609 тис. грн. Життя народних депутатів коштує більш ніж вдвічі дорожче.

Про це пише Тетяна Писана у «Форбс», який цитують Наші гроші.

Згідно з постановою Кабміну №975 від 25 грудня 2013 року, компенсація сім’ям загиблих військових становить 500 прожиткових мінімумів – 1218 грн для працездатних осіб.

До червня у зоні АТО загинули 59 українських військових. Відтак їхні сім’ї мали отримати з бюджету 34,7 млн грн. Однак у Міністерстві оборони повідомили, що до 13 червня з резервного фонду міністерства було виділено 22,5 млн грн. При цьому у міністерстві офіційно не змогли підтвердити, що хоча б одна сім’я отримала гроші.

За останніми даними РНБО, на 29 червня відомо про загибель 145 українських військових у зоні АТО.

В Україні законодавчо закріплено кілька суперечливих норм, які дають лише приблизну оцінку державою життя людини. Суми компенсації, згідно з цими документами, коливаються від 8,5 тис. грн до 1,5 млн грн. Остання цифра є компенсацією за смерть народного депутата, яку можуть отримати його рідні.

За кордоном виплати у випадку загибелі військових також більші від українських. В США спадкоємці загиблих отримують $0,5-3 млн в залежності від чину, у Китаї – $100 тис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: