fbpx

Україна представить на "Берлінале-2017" шість стрічок

Культура 20:44, 08.02, 2017

З 9-го по 17-те лютого на Європейському кіноринку 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю працюватиме український стенд - Ukrainian Film Corner "Ukraine is Your Destination".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє "ДержКіно України".

На цьому стенді Україна представить каталог українських фільмів 2016-2017 років, який підготувала Асоціація кіноіндустрії України на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

Важливим є те, що 15 лютого відбудеться світова прем'єра документального фільму "Школа №3" режисерів Георга Жено і Єлизавети Сміт. Його виробництвом Україна займалася спільно з Німеччиною.

Також спеціальною подією Берлінського МКФ стане показ документального фільму "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова" режисера Аскольда Курова. Цей фільм розповість про справу незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Показ відбудеться 11-го лютого за участі Європейської кіноакадемії.

Крім того, на Європейському кіноринку відбудуться покази ще чотирьох українських фільмів: "Мустафа" реж. Ахмеда Саріхаліла, "Слуга Народу 2" реж. Олексія Кирющенко, "5 терапія" реж. Аліси Павловської та "Мир Вашому Дому" реж. Володимира Лерта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: