fbpx

Україна та США підписали Угоду про надання кредитних гарантій на суму $1 млрд

Економіка 16:10, 03.06, 2016

3 червня відбулось підписання Угоди про надання кредитних гарантій обсягом $1 млрд. між Урядами України та США. Переговори щодо ініціювання підписання цієї Угоди проводились між вищим керівництвом України та США.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну. Зазначається, що завдяки цій Угоді Україна отримає додаткові можливості для підтримки та захисту найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів.

Ця гарантійна Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського Уряду. Ця гарантійна Угода покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародної спільноти, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Кошти у розмірі $1 млрд, що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету. Ці кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: