fbpx

Україна увійшла до Топ-5 країн світу, де найбільше витрачають на продукти та шкідливі звички

Суспільство 21:28, 24.05, 2018

Українці витрачають 38% від усіх доходів на продукти та 8,1% – на алкоголь та сигарети.

За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до топ-10 країн, громадяни яких найбільше грошей витрачають на продукти. Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь, то наша країна навіть увійде до топ-5 держав світу з найвищими витратами, повідомив засновник і директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж, депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко. 

Українці, за даними Сполучених Штатів, витратили у 2016 році 38% від усіх доходів на продукти та 8,1% – на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1%.

Країною, де громадяни витрачають на продукти та шкідливі звички найменше, є Сполучені Штати. Американці позаминулого року витратили лише 6,3% своїх доходів на харчування і 2% – на алкоголь та сигарети, що загалом складає 8,3%. В Європі найменші витрати у британців – лише 8,1% на продукти та 3,8% на віскі та сигари.

Останнє місце, згідно з дослідженнями, посідає Нігерія, громадяни якої на все це витрачають майже 60%.

Як з’ясувалося, ми любимо не тільки їсти, але й пити та палити. За кількістю грошей, які сім’ї витрачають на погані звички, українці також входять до п’ятірки країн світу з найбільшими витратами. Вперед ми пропустили лише Естонію, Білорусь, Угорщину та Чехію. 

Дослідження за 2016 рік було опубліковано лише наприкінці 2017 року, тому є найсвіжішим. Вивчення витрат відбувається в 92 країнах світу. У витратах громадян на головні потреби не відбувається суттєвих змін. Так, за п’ять років американці зменшили свої витрати на 0,5%, німці, навпаки, збільшили їх на 0,5%, а українці збільшили на 1,1%. Тобто, за даними аграрного відомства США, у 2012 році громадяни нашої країни витрачали сукупно 45% на задоволення потреб у їжі та алкоголі. 

Оскільки такі тенденції є сталими, це означає, що протягом найближчих років витрати українців, порівняно з доходами, не зменшаться (навіть у разі покращення нашого фінансового становища), оскільки ми просто будемо купувати більше та якісніше, пише канал 112. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: