fbpx

Україна вимагає від РФ пояснити військову активність поблизу кордону

Політика 15:25, 21.06, 2014

Україна звернулася до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі збільшення концентрації живої сили та військової техніки Збройних сил РФ на кордоні з Україною, повідомити кількість і типи залучених до них сил та засобів.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, пише УП.

"Протягом останніх днів у прикордонних з Україною районах Росії спостерігається помітне збільшення концентрації живої сили та військової техніки ЗС РФ. Факт збільшення чисельності російського угруповання поблизу кордонів України 19 червня 2014 року підтвердив міністр оборони Росії Сергій Шойгу", – зазначили в МЗС.

У відомстві підкреслили: проведення сусідньою державою зазначених заходів військової діяльності із невизначеними завданнями не сприяє нормалізації ситуації в Україні та реалізації мирних ініціатив керівництва України.

"Триваюча  концентрація збройних сил РФ та їх підвищена активність поблизу кордонів України викликає особливе занепокоєння на тлі численних підтверджених фактів постачання з суміжної території озброєння та військової техніки терористам, які діють у Донецькій та Луганській областях, включаючи бойові танки, реактивні системи залпового вогню, ПЗРК  і міномети", – додали в МЗС.

"З огляду на викладене, Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі, а також повідомити кількість і типи залучених до них сил та засобів", – йдеться у повідомленні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: