fbpx

Україна вимагає від РФ реальної підтримки мирного плану

Політика 19:44, 22.06, 2014

Україна вимагає від Росії "реальної і діяльної підтримки мирного плану Президента", йдеться у спільній заяві МЗС і Міноборони України.

Україна звертається до всіх іноземних партнерів із закликом підтримати послідовні зусилля нашої держави для відновлення миру та безумовну реалізацію положень Женевської заяви від 17 квітня ц. р. усіма її сторонами", – йдеться у заяві, пише Інсайдер.

У відомствах підкреслюють, що головна вимога стосується Росії.

"Наша держава разом з усім міжнародним співтовариством очікує від Російської Федерації реальної і діяльної підтримки мирного плану Президента України, ефективного захисту кордону від терористів та застосування всього безумовного впливу на незаконні терористичні угруповання на сході країни для негайного припинення вогню та складення ними зброї. Будь-яке заохочення терористів матиме критичні наслідки", – зазначається у заяві МЗС і Міноборони.

Згідно з документом, Україна неухильно дотримується "курсу на встановлення миру", відповідно до умов мирного плану президента Петра Порошенка.

Разом з тим, йдеться у заяві, відповідь на ініціативи, здатні відновити мир, бойовики та терористи продовжили збройні атаки, "зухвало порушуючи умови перемир’я".

"Лише за одну ніч 22 червня сили незаконних збройних формувань вчинили одинадцять обстрілів позицій Збройних Сил України в районі Краматорська, Слов’янська, Артемівська та інших міст. Упродовж дня бойовики зробили послідовну серію нападів і мінометних штурмів на українських прикордонників в районі населених пунктів Червонопартизанськ, Бірюкове та Ноздрівка на Луганщині. Провокації продовжуються", – підкреслюється у документі.

У зв’язку з цим Україна вимагає негайного і рішучого міжнародного засудження "бандитських замахів терористів", зокрема, з боку Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: