fbpx

Україна закупить у США антимінометні радари

Політика 23:45, 17.12, 2014

Радари поставлять в Україну вже на початку 2015 року.

Фірма "Укрінмаш", що входить до складу "Укроборонпрому", уклала контракт на постачання новітніх антимінометних радарів AN / TPQ-49 з американською компанією Defense Technology Inc, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передає dt.ua.

Радари будуть закуплені для потреб міністерства оборони України і будуть поставлені вже на початку нового року, наголошується в повідомленні.

Антимінометні радари AN/TPQ-49 становитимуть ефективну протидію ворожій артилерії. Ці пристрої здатні негайно визначати місце, з якого ведеться вогонь ракетних і артилерійських систем. Діапазон – від 50 метрів до 10 кілометрів. Точність визначення координат ворога – до 75 метрів на відстані 5 кілометрів.

Раніше для потреб Збройних сил та Національної гвардії вже були підписані контракти з французькою Thales Group і американськими виробниками ATN Corp і Barret Firearms. Також США почали постачати в Україну протимінометні радіолокаційні системи.

Раніше в Білому домі заявили, що Обама підпише законопроект на підтримку України, що полегшує постачання озброєнь зі США в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: