fbpx

UkraineLab: в Івано-Франківську фахівці з Європи вивчатимуть "місця впливу"

Культура 12:50, 19.09, 2017

На чотири дні до Івано-Франківська приїде понад 100 соціальних інноваторів з України та Європи.

Сьогодні стартує форум UkraineLab "Місця впливу" (Impact Places): Холістичний та еко-системний підходи", а також відбудеться міжнародна зустріч "Social Impact Days" на тему "Ревіталізація міст і створення просторів". 

Форум відбудеться вже вшосте, і вдруге його прийме Івано-Франківськ. Запрошені фахівці працюватимуть у різних локаціях міста. Вони обмінюватимуться досвідом, досліджуватимуть простори, що є чи можуть стати "місцями впливу".

Організатори форуму переконані, що коворкінги, молодіжні і культурні центри, альтернативні школи, сквоти, бібліотеки, галереї – ці всі простори можуть давати імпульс до змін не лише у місті, а й у цілому регіоні чи країні.

В рамках "Social Impact Days" до Івано-Франківська завітає Чарльз Лендрі, автор бестселера "Креативне місто".

Одним із "місць впливу" обрали завод "Промприлад".

"Всі наші гості приїдуть сюди, щоб попрацювати з кейсом "Промприлад", який запускається, – розповідає співорганізатор форуму Зоя Лук’янова.  У рамках форуму ми пропонуватимемо попрацювати у рамках концепції "дати і взяти". Концепція – "дати" означає, що протягом двох днів будуть проводитися майстер-класи, на яких будуть працювати з кейсом "Промприлада", і всі експертизи учасників будуть спрямовані на те, щоб забезпечити подальший розвиток цього місця. Концепція "взяти" – це взяти з собою знання про Івано-Франківськ і зробити так, щоб ці люди стали посланцями ідеї "Промприладу" і міста у країнах Європи, і таким чином помістити цей проект з самого початку його існування на карту місць, які особливо притягують людей".

Співорганізатор форуму Альона Каравай додає, що у планах дати "друге дихання" рок-культурі, оскільки чимало місцевих гуртів мають репетиційні бази у приміщенні заводу, однак не мають де виступати.

"Для нас культурне місце, де є музика, теж стає "місцем впливу", місцем "зшивання" громади разом",  додає Альона Каравай.

На "Промприладі" сьогодні відбудеться концерт-відкриття "Рок-завод" за участю гуртів "KARNA", "Red Eyed Hyena", BINGO" та "nug".

Влад Ярун з гурту "KARNA" розповів, що сьогодні ми можемо побачити культурне відновлення музичного культурного шарму Івано-Франківська, якого вже давно не було.

"Чомусь в Україні, коли говорять про освіту, то мають бути офіційні заклади, які її дають. Але ми забуваємо, що існує форма незалежного мистецтва, у тому числі музичного. Люди, які ним займаються, потребують певного місця – середовища, де вони можуть спілкуватися, робити все разом,  каже музикант. – Якщо ми хочемо мати в Україні сучасну музику, яку не соромно показати, у нас має бути платформа, на якій з самого початку розвиваються музиканти".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: