fbpx

Українка презентувала в Єрусалимі вишивку, що сяє у темряві

Суспільство 11:46, 06.08, 2015

В Єрусалимі розпочався "40-ий Міжнародний ярмарок мистецтв і ремесел", на якому зазвичай представлені вироби майстрів із багатьох країн світу. Цьогоріч серед різнобарвних павільйонів у європейській секції, по сусідству із Румунією і Угорщиною, вперше знаходиться і український павільйон.

Про це VIDIA повідомили у прес-службі Посольства України у Державі Ізраїль.

"Україна вперше бере участь у Єрусалимському ярмарку. Представляє українську культуру майстриня, засновниця першого в Києві Музею вишивки, Тетяна Протчева", – розповіли у дипустанові.

Традиційну українську вишивку Тетяна поєднала із новаторським "глоу артом", в результаті чого було створено новий напрямок мистецтва  сяюче мистецтво.

"І слід відзначити, що вишивки винахідливої майстрині, дійсно, сяють у темряві",  кажуть у посольстві.

На ярмарок Тетяна привезла сяючі портрети Голди Мейєр, Лесі Українки, Стіва Джобса, чудове панно з оливковим деревом. Також сяючою вишивкою прикрашені авторські сумочки, аксесуари для телефонів, ключів, прикраси, краватки і метелики тощо. Демонструє Тетяна також старовинні українські рушники на домотканому матеріалі, оздоблені сучасним "глоу-артом".

Ще одним цікавим винаходом Тетяни є вишиті QR-коди. Так, для ізраїльтян майстриня приготувала вишитий гімн країни, який можна послухати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: