fbpx

Українські бізнесмени наживаються на потребах сиріт з неповносправністю, – благодійники

Суспільство 09:53, 17.10, 2015

Вотонтери БО "Українська благодійницька мережа постійно допомагають притулкам, зокрема Залучанському дитячому будинку-інтернату, де виховуються діти з інвалідністю. Постійно існує проблема із забезпеченням лежачих дітей підгузниками. Тому благодійники звернулись до усіх небайдужих із проханням допомогти придбати підгузники за зниженими або акційними цінами. Однак підприємці пропонують навіть завищені ціни.

Про це повідомив керівник БО "Українська благодійницька мережа" Василь Футерко.

"Сьогодні у мене склалося враження, що наші українські "бізнесмени" готові "заробити" свої гроші навіть на потребах та біді сиріт з неповносправністю.

Описую лише обставини, оцінку їм давайте самі. У Залучанському дитбудинку зараз критична ситуація з підгузками – є лише третина від необхідного. Уявіть, наскільки це важко лежачим сиротам з фізичними та розумовими вадами з усього лише одним підгузком на день. Коли вже запрацює нове скликання обласної ради, "Українська благодійницька мережа" буде вимагати збільшення бюджетного фінансування на речі першої необхідності для вихованців Залучанського дитбудинку (зокрема  на підгузки). А наразі необхідно вирішувати цю критичну проблему. Завдяки дуже суттєвим старанням небайдужих людей почали шукати якісь контакти. Вже через інших людей зв'язалися з постачальником підгузок, який мав запропонувати наче дуже вигідну ціну. Прислав цей постачальник пропозицію ціни  по 250 грн за упаковку дитячих підгузок розмірів 5 та 6, та 375 грн  за упаковку дорослих підгузок розміру М. Я вирішив перевірити ціну в Інтернеті. Знайшов точно ті ж самі дитячі підгузки на 11 грн дешевші, та на (увага!) 50 грн дешевші ті ж самі дорослі підгузки. І ця друга ціна комерційна, без будь-яких знижок (дорослих підгузок потрібно найбільше). Можливо, що різні продавці підгузок закуповують їх у різних постачальників і за різною ціною, але ж хіба так важко цим продавцям підказати, де можна купити дешевше?"  повідомив Василь.

Він також зазначив, що "Українська благодійницька мережа" звернеться із запитом до митниці з проханням надати інформацію про імпортерів підгузок та спробує працювати напряму з ними.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: