fbpx

Українські фільми, які вийдуть у прокат у 2017 році. ВІДЕО

Культура 19:50, 30.12, 2016

У 2016 році у прокат вийшла рекордна кількість вітчизняних фільмів. У 2017 році їх має стати ще більше.

Ми відібрали вітчизняні стрічки, що мають великі шанси дійти до широких екранів протягом найближчих 12 місяців.

"Люксембург", Мирослав Слабошпицький. Фільм розповідає про людей, що живуть і працюють у Чорнобильській зоні відчуження в умовах ядерної зими.

Бюджет: 1,1 млн євро. Копродукція з Францією, Норвегією, Німеччиною та Нідерландами.

"Рівень чорного", Валентин Васянович. У центрі сюжету – весільний фотограф Костянтин. Він усе життя фотографує чуже щастя. 50-річчя стає для нього початком складного етапу. Все, що він любив, – в один момент йде у минуле.

 

"Контури". До цього альманаху документальних фільмів про стріт-арт входять три документальні короткометражні картини. "Проект дощу" Олега Чорного розповідає про маріупольську сторінку у творчості харківського графітчика Гамлета. Стрічка "Енджой" Валерія Балаяна присвячена анонімному кримському вуличному художнику. А фільм "Зсув" Олексія Радинського є вільною панорамою спільноти художників, музикантів та перформерів, що знайшла свій притулок в гаражному кооперативі в центрі столиці.

"Стрімголов", Марина Степанська. Ця київська історія розповідає про двох молодих коханців, яким до 30. Ці не герої намагаються зробити непростий вибір у нашу "героїчну добу". Сама режисерка характеризує цей сюжет так: "Про кохання під час пи…еця".

 

"Брама", Володимир Тихий. Головна героїня картини – баба Пріся – живе недалеко від Прип’яті з донькою Славою й онуком Вовчиком. До них навідується дільничний, що має роман зі Славою. Основна його мета – примусити їх виїхати із закритої території. Баба конфліктує з донькою, бо та не хоче жити за її правилами. Але й не може наважитися повернутися в місто до цивілізації.

"Правило бою", Олексій Шапарев, у прокаті з 24 січня. Історія перспективного боксера Тараса, який разом із друзями заробляє собі на життя за допомогою вуличних боїв. Головний герой дізнається про хворобу матері та про те, що їй необхідна складна операція. Це змушує його вирушити на нелегальний тоталізатор.

 

"Рідні", Віталій Манський, у прокаті з 2 лютого. Історія життя режисера Віталія Манського та його родини, що живе в різних куточках України: у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Інша сюжетна лінія фільму висвітлює глибокі корені конфлікту між Україною та Росією. Копродукція з Німеччиною, Латвією, Естонією.

 

"Маріуполіс", Мантас Кведаравічюс, у прокаті з березня. Панорама життя у Маріуполі, неподалік від якого розгортаються військові дії. Картина зосереджена на людях, що продовжують займатися своєю справою, незважаючи на кризовий час. Гароями стрічки стали чоботяр, робітники заводу та Дому культури, рибак, журналістка, машиніст трамвая. Копродукція з Литвою, Німеччиною і Францією.

 

"Червоний", Заза Буадзе. Два українці, що одночасно воювали за різні ідеали. Тепер вони на каторзі: колишній командир УПА Данило Червоний і радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний – із заходу України, Гуров – зі сходу. Чоловіки домовилися між собою протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова і підіймають повстання.

Списки 21 український фільм 2017 року

"Сторожова застава", Юрій Ковальов, у прокаті восени. Школяр Віктор, що здійснює подорож із нашого часу на тисячу років назад. У середньовіччі він знайомиться з богатирями Іллею, Добринею та Олешком. Разом із ними хлопцеві доведеться захистити власну землю від половців і містичних істот.

 

"Її серце", Ахтем Сеітаблаєв, у прокаті восени. Історія життя молодої кримської татарки Саіде Аріфової, що, ризикуючи власним життям, врятувала 88 дітей-сиріт єврейської національності під час Другої світової війни. Копродукція з Грузією.

 

"Троє", Іван Кравчишин. Вестерн про трьох різних за характером друзів. Дія майбутнього фільму відбувається на початку ХХ століття і, на думку авторів проекту, ці події дуже актуальні нині та перегукуються з тим, що сьогодні переживає наша країна.

Списки 21 український фільм 2017 року

 

"Клара", анімаційна сімейна комедія, що розповідає про дівчинку Клару. Вона живе в лісному бдиночку разом із трьома мавпочками. Разом вони відправляються у подорож.

У 2017-18 роках має вийти роуд-муві "Ізі" Андреа Маньяні. А в 2018-му: "Урсус" Отара Шаматави, "Шлях мерця" Георгія Фоміна, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк і "Викрадена принцеса" Олега Маламужа.

 

Джерело: cutinsight.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: