fbpx

Українські команди – на вершині британського музичного рейтингу

Культура 22:08, 12.01, 2017

Авторитетне британське видання OverblownWebzine опублікувало рейтинг кращих музичних релізів гуртів з країн колишнього СРСР, до якого потрапило відразу чотири українські команди.

Зокрема в топ-10 потрапили альбом "Pomalu" дуету Zapaska з Кам'янця-Подільського. Саме ця платівка й очолила рейтинг.

Друге місце зайняв альбом групи Океан Ельзи "Без меж", а на третій сходинці рейтингу опинилися відразу два релізи популярного на у Європі та за океаном українсько-канадського гурту Ummagma. Укладачі рейтингу відзначили сингл "WinterTale", записаний українцями спільно з легендарним британським електронним дуетом A. R. Kane, і міні-альбом "Frequency".

Четверту сходинку зайняла ONUKA зі своїм міні-альбомом "Vidlik".

При цьому автори рейтингу окремо відзначили композицію Нати Жижченко "19 86", присвячену аварії на Чорнобильській АЕС.

"Деякі примари просто не знають, коли вмирати. У 2016-му виповнилося 30 років від катастрофи на  Чорнобильській АЕС, тому сьогодні найкращий час, щоб подумати над цією примарою з минулого, дивлячись в майбутнє цих країн – з музикою, яка відображає кожну з цих культур, як вікно в їх прекрасні душі – в стороні від всього негативу, який ми бачили на політичному фронті. Сьогодні ми розглянули кілька дивовижних відкриттів… Зокрема, 2016-й став по-справжньому значущим роком для України в музичному плані", – зазначили в OverblownWebzine.

Решту шість місць поділили між собою артисти з Росії, Естонії та Білорусі. Слід відзначити також реліз гурту SoundsofSputnik. У створені платівки "NewBorn" брали участь також українські музиканти з гурту Ummagma. Дует із Кременця Тернопільської області, таким чином, представлений майже трьома творчими доробками у рейтингу!

Топ-10 пострадянських альбомів за версією OverblownWebzine:

1. Zapaska – "Pomalu"

2. Океан Ельзи – "Без меж"

3. Ummagma – "WinterTale" і "Frequency"

4. Onuka – "Vidlik"

5. SoundsofSputnik – "NewBorn"

6. Pinkshinyultrablast – "Grandfeathered"

7. Gnoomes – "Ngan!"

8. SuperBesse – "636108*"

9. SheBitHerLip – "Viiv"

10. PiaFraus – "AutumnWinds"

Цікаво, що наприкінці 2016 року інший британський журнал LouderThanWar назвав кращі українські альбоми. До топ-10 потрапили, зокрема, Ummagma, Океан Ельзи, Один в Каное, ONUKA та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: