fbpx

Українські лікарі-інтерни провалили міжнародний тест

Здоров'я 20:52, 04.07, 2017

Лише 3% українських інтернів під час складання міжнародного тесту USMLE, основаного на стандартах оцінювання у США, змогли набрати прохідний бал у 70,5.

Про це повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. 

Урядовець навела дані для порівняння. Так, зі стандартною частиною, яку зазвичай проходять в Україні, впоралася більшість. А от новий тест за міжнародними стандартами змогли подужати небагато людей. 

"Результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит. Тест USMLE має скласти кожен лікар у Сполучених Штатах, аби отримати право займатися лікарською діяльністю. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років", – написала Супрун. 

Із 300 студентів Івано-франківського Національного медичного університету, які складали іспит більше 70,5 балів набрали лише 1%

За її словами, якісна медицина неможлива без належної підготовки медпрацівників, тому закликає до низки важливих кроків.

"Ми наполягаємо на встановленні мінімального прохідного балу в 150, запуску медичної реформи, яка знищить хабарі в медичних університетах, розвиваємо нові медичні професії в Україні та шукаємо нові стандарти підготовки для медпрацівників",  підсумувала Супрун.

З'ясувати, чи відповідає українська медична освіта світовим стандартам, у Міністерстві охорони здоров'я вирішили ще взимку. Студенти та інтерни мали відповісти на 50 запитань, що стосуються невідкладних станів. Це та база, яку мусять знати лікарі всіх країн незалежно від спеціальності. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: