fbpx

Українські школярі увійшли до двадцятки найсильніших робототехніків світу

Суспільство 20:29, 03.08, 2017

Команда українських школярів у складі Ігоря Жуковського, Інги Манжуленко, Михайла Корешкова і ментора Надії Владикіної увійшли до двадцятки найсильніших у світі команд з робототехніки, посівши 19-е місце зі 163.

Кожна команда на змаганнях представила власного робота для виконання більш ніж чотирнадцяти завдань, які для учасників розробили в інженерних академіях США, Великобританії та Китаю, інформує ГУРТ.

"На Олімпійських іграх з робототехніки FGC ми побачили, як впливають технології робототехніки на вирішення глобальних світових проблем, –  розповіла Оксана Стоєцька, керівник компанії-організатора поїздки, партнер програми FIRST і засновник фестивалю Robotica. – Підготовка і участь в FGC показали, яким знанням і компетенціям необхідно навчати сучасну молодь, наскільки важливі навички комунікації і дипломатії у відносинах між командами. На FIRST GLOBAL Challenge 163 команди з 153 країн світу, об’єднавши свої зусилля, продемонстрували високий інженерний професіоналізм і готовність до вирішення глобальних проблем".

Прототип робота, який покликаний вирішувати проблеми водної кризи, техніки створили за допомогою будівельної системи REV Robotics. Над проектом українська команда працювала три місяці. Процес підготовки до олімпіади зайняв ще два місяці – ментор і керівник практики робототехніки "Пролего" Надія Владикіна скеровувала роботу збірної України в технічних і організаційних питаннях:

"FIRST GLOBAL Challenge стали шансом для дітей застосувати свої знання на практиці, створити власного робота, навчитися працювати в команді. Це можливість почати вирішувати глобальні проблеми людства за допомогою новітніх технологій – і наша команда зробила все можливе, щоб показати найвищий результат".

На змаганнях команди-учасники з різних країн організували в два конкуруючі альянси, їм було запропоновано виконати інженерні завдання на час.

"Беручи участь в FGC, я зрозумів, що це більше ніж просто змагання з робототехніки,  поділився представник української збірної Ігор Жуковський.  Учасники активно спілкувалися і співпрацювали один з одним, обмінялися культурними цінностями, власним досвідом. Я дуже радий, що зміг стати частиною цієї великої родини і продемонструвати світу, на що здатна Україна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: