fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Українські священики стали чемпіонами Європи з футболу – переможний гол забив франківець. ФОТО, ВІДЕО

Українські священики стали чемпіонами Європи з футболу – переможний гол забив франківець. ФОТО, ВІДЕО

Спорт 10:04, 29.05, 2018

В італійському Мілані відбувся xемпіонат Європи з футболу між священиками. До боротьби за кращих футболістів-духівників Європи стало чотири команди: збірні Італії, Хорватії, Іспанії та України.

Такий турнір між священиками 11 проти 11 проводився вперше.
 
У відбіркових матчах команда України виграла в Італії (3:0) та Іспанії (5:1) та зіграла внічию зі священиками з Хорватії (2:2).
 
Фінальні матчі чемпіонату відбулись на легендарному стадіоні "Сан Сіро" у Мілані. Іспанська команда здобула перемогу над Італією в боротьбі за третє місце з рахунком 1-0.
 
За титул чемпіона боролися команди України та Хорватії, де перемогу здобули українці. Єдиний гол у ворота суперників, після гри захисника збірної Хорватії рукою в площині своїх воріт та отриманої червоної картки, забив Василь Михнюк – випускник Івано-Франківської Духовної Семінарії.
 

Такий чемпіонат Європи між священиками відбувся вперше. Його провела організація "Selecao Internazionali Sacerdoti Calcio". До збірної України увійшли священики УГКЦ та РКЦ. Це були священики, а також випускники семінарій, які навчаються у Папській колегії Святого Йосафата в Римі.
"Звісно, для кожного з нас футбол – це лише хобі. Такі змагання – це щось, що змушує боротися за перемогу, – ділиться своїми враженнями отець В’ячеслав Гриневич. – Тут відчувається важливість командної гри. Для себе я проводжу багато паралелей з християнським життям. Незважаючи на різну обрядовість нашої збірної, впевнений, що кожен відчував себе частиною цієї команди, завдяки чому нам вдалося вибороти перемогу".
"Ну і відчуття, коли ти виходиш на професійний стадіон, домашню арену ФК "Мілан" та "Інтер", який пам’ятає гру Андрія Шевченка та інших відомих футболістів, – це щось, що повернуло мене до дитячих мрій", – додає о. В’ячеслав. 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: