fbpx

Українці написали додаток для медичної діагностики

Здоров'я 10:46, 26.09, 2017

В Україні створили безкоштовний мобільний додаток "First Aid", який здатен ставити медичний діагноз. Програма питає про характер або особливості болю, поганого самопочуття. На основі отриманих відповідей визначає захворювання. Може розрізнити 52 недуги.

Про це повідомило видання "Itc.ua".

Автори додатку – український дизайнер Вадим Грінченко та його сестра – головний алерголог Запоріжжя Лілія Курилець. Вони наполягають, що додаток не можна використовувати як особистого лікаря або за його допомогою самолікуватися. Програма існує для того, аби оцінити потребу в медичній допомозі – має вона бути терміновою або може зачекати до зручного часу. Якщо додаток видасть критичний діагноз, наприклад, інсульт, користувач не буде ігнорувати проблему і швидше звернеться до лікаря.

Результат діагностики можна зберегти у форматі PDF і показати своєму лікарю. Також у програму вбудована кнопка виклику "швидкої". Вона з'єднує користувача з "невідкладною допомогою" у будь-якій країні. Програма доступна на iOS українською, російською та англійською мовами. Версію для Android ще не розробили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: