fbpx

Українським медикам спростять умови праці в Польщі

Суспільство 15:11, 17.04, 2018

Міністерство охорони здоров’я Польщі має намір спростити працевлаштування для іноземних медичних працівників, зокрема для українців.

Відомство звернулося до міністра науки і освіти з пропозицією внести зміни в закон про вищу освіту, які привели б процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту Польщі у відповідність з європейськими нормами, передає finance.ua.

На цей час особи, які не є громадянами ЄС, проходять процедуру підтвердження (нострифікації) дипломів про вищу освіту, яка є вкрай складною. Водночас щодо молодших спеціалістів така процедура в Польщі взагалі не проводиться.

Відзначається, що з цією ініціативою можуть не погодитися експерти з ЄС, адже нострифікація диплома буде означати, що кваліфікація буде визнана в усіх країнах-членах.

Польща хоче полегшити іноземним медикам працевлаштування в Польщі з метою вирішення власної проблеми нестачі медперсоналу. Так, зараз близько 500 людей намагаються отримати дозвіл на медичну практику в Польщі. Переважно це поляки, які отримали медичну освіту в Україні.

Як свідчать дані Вищої палати медсестер і акушерок, третина медсестер у Польщі – пенсійного віку. Тобто, близько 73 тисяч людей можуть вийти на пенсію (всього в Польщі 220 тисяч медсестер).

Серед вимог до іноземних працівників – вільне володіння польською мовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: