fbpx

Український стартап переміг на міжнародному конкурсі у Швеції

Суспільство 20:59, 10.04, 2016

У Стокгольмі з 18 до 20 березня відбувався конкурс стартапів Startup Weekend, перемогу у якому здобула українська команда.

Стартап-переможець "Udonors" було створено для швидкого контакту між донорами та тими, хто їх потребує. Про це повідомив Ain.ua із посиланням на технічного керівника і засновника сервісу-переможця Олександра Краковецького.

Стартап "Udonors" було створено для виходу на міжнародний ринок українською командою "ДонорUA". Головною метою сервісу став "розумний" пошук донорів. А в версії для міжнародного ринку його удосконалили використанням сучасних комунікаційних каналів.

"Ми запропонували ідею, щоб боти повністю автоматизували роботу з учасниками проекту. Наприклад, посилали за географічною ознакою персоніфіковані повідомлення про те, що в такий-то день під ваш будинок приїде спеціальний автобус для збору крові, завдання – тільки прийти",  пояснив Краковецький.

Система розумних ботів може автоматично відповідати на запитання учасників проекту, розсилати повідомлення, стежити за медичними показниками донорів, розподіляти між донорами бонуси і подарунки. Допоможуть боти і в популяризації донорства  наприклад, розсилаючи персоніфіковані повідомлення на кшталт: "Ваш друг здав кров".

За словами засновника сервісу, особливих матеріальних винагород у конкурсі команда не отримала. Однак відтепер проект, який сприймали як благодійний, зумів знайти партнерів та модель монетизації проекту. 

Читати також: Франківці у Кремнієвій долині презентують свій стартап Stafffr

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: