fbpx

Українці масово прикрашають свої тіла патріотичними тату: тризуби, вишивка та Небесня сотня

Стиль життя 07:14, 11.08, 2014

Хвиля національно свідомих настроїв, що накрила Україну, переросла у творчий процес. Молодь масово прикрашає свої тіла тризубами, вишивками, Небесною сотнею та художнім відтворенням подій, що відбувалися на Майдані.

Для автомайданівки Шури Рязанцевої найвагоміші події почалися на Європейській площі. Коротке волосся і татуювання: Небесна сотня на правій руці, і тризуб на середньому пальці лівої – це все, що лишилося дівчині від української революції, йдеться в сюжеті ТСН.

Вишивка з тризубом – таку згадку про Майдан на своєму передпліччі лишив менеджер та активіст Майдану Сергій Здоровець. Батьки такий синів патріотичний крок схвалили. 

Тризубом на шиї завершилася революція Майдану для козака четвертої сотні Юрія Щасливого і сценаристки Ольги Гайдайчук. Узимку дівчина допомагала активістам, возила поранених та прирікалася з тітушками, а навесні зважилася на татуювання. Український герб обрала не випадково. 

"Воля. Ми за це. Для мене Майдан – це революція гідності. Для мене найцінніше, що є взагалі в житті, – це гідність людини. Це те, від чого я плачу", – каже активістка. 

Українська символіка як прикраса для тіла – це зараз модно, запевняє майстер із тату Дарина Солдатенко. Якщо раніше на згадку про нашу державу патріотичне тату робили іноземці, то зараз переважно українці. 

Коштує така прикраса щонайменше чотириста гривень. Дарина запевняє, що ця процедура не болюча, а тим, хто міркує – робити чи не робити, радить біотату, де замість стійкої фарби використовується хна.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: