fbpx

Укравтодор помічатиме дорожні роботи та перекриті автошляхи на "Яндекс.Картах"

Суспільство 20:57, 04.04, 2016

Укравтодор розпочав роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів, повідомляє прес-служба держагентства.

Як зазначається, першим кроком для реалізації цього доручення став запуск спільного проекту з компанією Яндекс.Україна, пише Громадське з посиланням на прес-службу агентства.

Карта впроваджується "з метою оперативного забезпечення користувачів автомобільних доріг достовірною інформацією про стан дорожнього руху і можливі його ускладнення, а також за дорученням керівництва держави".

"Укравтодор інформуватиме про стан проїзду українськими автошляхами за допомогою сервісів "Яндекс.Карти" і "Навігатор". Користуючись цими додатками, кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування",  повідомили в агентстві.

Диспетчери Держагентства вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху внаслідок аварій, ремонту, погодних умов та акцій протесту. Ця інформація є у вільному доступі на yandex.ua/maps, та у додатках "Яндекс.Карти" і "Навігатор".

"Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити, чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки смуг залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об’їзний маршрут", – сказано у повідомленні Укравтодору.

Ще одним позитивним моментом проекту є те, що користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. Таким чином, Укравтодор та водії повідомлятимуть про поганий стан доріг.

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-ий водій користується додатком "Яндекс.Навігатор". У Києві, мабуть, кожен третій",  прокоментував запуск проекту голова Укравтодору Андрій Батищев.

За його словами, співробітництво з Яндекс.Україна повністю безкоштовне.

Яндекс  міжнародна інтернет-компанія, яка володіє однойменною пошуковою системою та інтернет-сервісами.

Засновником ТОВ "Яндекс.Україна" є українець Сергій Петренко та Yandex N.V. (Нідерланди). 99,9% статутного капіталу українського представництва належить нідерландській компанії Yandex N.V.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: