fbpx

"Укрнафта" відновила видобуток нафти і газу на Прикарпатті

Суспільство 09:59, 27.03, 2017

ТОВ "СП "Укркарпатойл Лтд." відновило видобуток на Битків-Бабченському родовищі після отримання дозвільних документів від Управління гірничого нагляду та промислової безпеки України.

Зазначимо, ПАТ "Укрнафта" є засновником і учасником цього СП і нині володіє 100% часткою його статутного капіталу.

Найближчим часом фахівці "Укркарпатойл" та "Укрнафти" оцінять технологічні характеристики свердловин після тривалого простою і зможуть спрогнозувати обсяги видобутку. Орієнтуючись на показники 2015 року, відновлення видобутку на зазначеному родовищі дозволить добути до кінця цього року 39 тис. т нафти і 22 млн м³ природного газу, відповідно оцінний обсяг рентних платежів державі становитиме приблизно 160 млн грн, інформує прес-служба "Укрнафти".

Як повідомлялося раніше, видобуток на Битків-Бабченському родовищі було припинено в липні 2015 року, а в травні 2016 року був змушений призупинити видобуток на Леляківському родовищі й інше спільне підприємство "Укрнафти" СП "Каштан Петролеум Лтд.". Це стало результатом відмови Державної служби геології і надр у продовженні терміну дії цих ліцензій. В результаті зупинки робіт на двох родовищах тільки в 2016 році недоотриманий обсяг вуглеводнів перевищив 75 тис. т нафти і 31 млн м³ природного газу, при цьому держава недоотримала майже 320 млн грн рентних платежів, крім податку на прибуток і ПДВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: