fbpx

«Укрнафта» видобуде додаткові 6,5 тисяч тонн нафти завдяки ГРП

Економіка 14:53, 26.09, 2018

З початку року ПАТ «Укрнафта» провела 11 операцій ГРП – шість на свердловинах бізнес-підрозділу «Укрнафта» (Схід) та п’ять на свердловинах бізнес-підрозділу «Укрнафта» (Захід). Всього в поточному році заплановано щонайменше 18 потужних ГРП. Додатковий сумарний видобуток за результатами цих операцій у 2018 році очікується на рівні 6 500 т нафти.

У першому півріччі компанія провела дві успішні операцій потужного ГРП (ПГРП) та ще три ПГРП в липні-серпні на свердловинах Західного нафтового регіону, повідомляють у компанії. 

Наприкінці серпня «Укрнафта» розпочала ПГРП на свердловинах Східного нафтового регіону: провела дві потужні операції на свердловині №43 Прилуцького та свердловині №86 Богданівського нафтогазоконденсатних родовищ. У вересні операції ПГРП провели на свердловині №121 Великобубнівського родовища, свердловинах № 507 і №491 Бугруватівського родовища та свердловині №26 Козіївського родовища.

ГРП – один  із найефективніших методів інтенсифікації видобутку вуглеводнів. Під час операції в свердловину закачують рідину, яка розриває пласт, збільшуючи тріщини в породі та утворюючи нові. Це в свою чергу збільшує приплив вуглеводнів у свердловині. Проектування та проведення операцій ПГРП «Укрнафта» здійснює силами власних спеціалістів, в т.ч. технічних спеціалістів бізнес-підрозділів «Укрнафта» (Схід) та «Укрнафта» (Захід), «Управління нафтопромислових сервісів», власного науково-дослідного і проектного інституту та департаменту інтегрованого керування родовищами.

Як повідомляв КУРС, "Укрнафта" сплатила понад 10 млрд грн податків за 8 місяців 2018 року.

Публікується в рамках партнерства з компанією "УКРНАФТА"

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: