fbpx

Укропівець Віталій Мерінов: У Івано-Франківську відбувається тотальний дерибан землі

Політика 19:53, 02.05, 2018

На засіданні сесії міської ради Віталій Мерінов зачитав заяву фракції "УКРОП" щодо дерибану землі міською владою та владною більшістю в міськраді.

"Ми, представники фракції "Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП" в Івано-Франківській міській раді, глибоко стурбовані розбазарюванням та "дерибаном" партією влади в місті та провладною більшістю головного ресурсу громади – земель міста Івано-Франківська. Різними шляхами за безцінь міські землі потрапляють до рук осіб та організацій, наближених до влади.

Зокрема, порушується Порядок розподілу земельних ділянок для учасників АТО, згідно з яким на вільні земельні ділянки першочергово претендують члени сімей загиблих в АТО, інваліди І, ІІ та ІІІ груп, учасники АТО та бійці-добровольці.

Натомість, коли багато учасників бойових дій ще не отримали земельні ділянки, "свободівська" більшість роздає землі по вулиці Отця Блавацького не пільговим категоріям населення, по вулиці Нова – землю під будівництво гаражів (зокрема, одному з учасників АТО тут надали право на будівництво вже другого гаража, після конфлікту у земельній комісії – дана людина відкликала свою заяву. Вся зацікавленість щодо будівництва гаражів на даній ділянці пов’язана з тим, що вже ведуться переговори щодо спорудження багатоповерхівки на суміжній ділянці; а згідно з ДБН забудівельнику потрібно буде відступити чи викупити дані гаражі, приблизно по ціні однокімнатної квартири).

Нещодавно в Івано-Франківську відбувся земельний аукціон з продажу права оренди двох земельних ділянок, під час якого ціна першого лоту виросла з 50 010 грн до 790 158 грн за рік оренди, другого – з 24 890 грн до 615 031 грн.

У двох лотах найвищу ціну запропонувала одна і та ж особа (як говорять, це була людина одного із заступників міського голови), яка не сплатила до міського бюджету відповідну суму та цим самим домоглася скасування земельних торгів, справа в суді.

 Через комунальне підприємство "Технічний центр "Сервіс-авто", яке було визнане банкротом, сьогодні намагатимуться "вкрасти" близько 1 га землі громади міста Івано-Франківська (54 рішення порядку денного, 8-9 пункт текстової частини).

Надаючи землі ОСББ на чолі з сумнівними керівниками для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, міська влада породжує нові скандальні забудови, як могло б бути за адресою вулиця Івана Павла ІІ, 17-19 та вулиця Шухевичів.

Міський голова Марцінків Руслан публічно виступає проти забудови навколо міського озера, натомість 15-типоверхівка на місці колишнього ресторану "Садко" вже має всі дозвільні документи та квартири в ній успішно продаються.

Минулої сесії всі депутати міської ради підтримали запровадження мораторію на будівництво за адресою вулиця Гетьмана Мазепи, 144. Натомість вже на цій сесії розглядатиметься проект рішення "Про затвердження детального плану території для будівництва багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського та соціального призначення на вулиці Гетьмана Мазепи, 164", в якому передбачене будівництво саме на вулиці Гетьмана Мазепи, 144, на місці скандального котлована.

Проект рішення під № 66 "Про затвердження детального плану території для будівництва садибних житлових будинків садівницького товариства "Бистриця Надвірнянська", в межах територій садибної забудови с. Вовчинець – садівницького товариства "За урожай" – р. Бистриця Надвірнянська у м. Івано-Франківську знімається з розгляду за проханням самого ж заявника, оскільки не було проведено громадських слухань згідно з процедурою.

Міська влада ігнорує рішення постійної депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин щодо проведення інвентаризації земель у районі Опришівців та дачних масивів.

Попри передвиборчі обіцянки вже третій рік міська влада не робить жодних зусиль для затвердження Генерального плану міста Івано-Франківська.

Всі наведені факти свідчать про те, що метою діяльності цієї влади в Івано-Франківську є особисте збагачення, а не розвиток, добробут та комфорт мешканців Івано-Франківська", – йдеться у заяві.

Враховуючи наведені вище факти, укропівці вимагають  припинити розкрадання земель міста Івано-Франківська та невідкладно затвердити Генеральний план міста Івано-Франківська, як це було обіцяно перед виборами.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: