fbpx

Укрзалізниця підписала з General Electric угоду на $1 млрд

Суспільство 13:34, 24.02, 2018

Компанія GE Transportation і Укрзалізниця підписали угоду на суму близько $1 млрд про постачання тепловозів, їх локалізації і обслуговування.

Про це йдеться в релізі Укрзалізниці в п'ятницю, 23 лютого, пише НВ.

Виробництво локомотивів стартує на початку 2018 року в США, перші поставки заплановані на осінь.

"Перший етап передбачає поставку в кінці 2018 року і першому кварталі 2019 року 30 вантажних дизельних локомотивів GE ТЕ33А з рівнем локалізації 10%", – відзначили в компанії.

За всю історію УЗ придбала лише 8 нових локомотивів, зазначив в.о. глави компанії Євген Кравцов.

Для поставки перших 30 тепловозів в цей же день було укладено договір купівлі-продажу між GE і державним Укрексімбанком на суму $140 млн. Держбанк потім передасть тепловози у фінансовий лізинг Укрзалізниці. Договір підписано під гарантії Citigroup.

Рамкова угода терміном на 15 років передбачає, що з часом рівень локалізації буде доведений до 40%, обсяг поставок локомотивів GE вказаної серії Evolution до 2034 року досягне 225. У рамках реалізації угоди в Україні повинна бути також створена база для довгострокового технічного обслуговування тепловозів GE і модернізовані 75 локомотивів з існуючого парку Укрзалізниці.

"Упевнений, це тільки перший крок. Репутація GE дуже висока: вона приходить в ті країни, де бачить перспективи розвитку. Контракт  це визнання того, що зроблено, і довіра до того, що ми хочемо зробити",  підкреслив президент Петро Порошенко, який був присутній при підписанні документів.

За словами глави GE Transportation Рафаеля Сантани, ця угода  найбільший контракт GE в Україні за всю історію. Він вважає, що це може служити "каталізатором залучення міжнародних інвестицій та прискорення економічного зростання України".

"Угода, підписана сьогодні, …є новим етапом стратегічного партнерства з Укрзалізницею",  сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: